Kunstmaand Ameland


Het werk van Dirk Beintema is dit jaar ook te zien op de Kunstmaand Ameland. De maand november staat Ameland ieder jaar weer in het teken van kunst. Verspreid over het hele eiland exposeren ruim 60 kunstenaars hun werk. Naast exposities worden er ook podiumkunsten getoond en workshops aangeboden.

NB. U kunt op de afbeeldingen klikken om de getoonde afbeeldingen vergroot weer te geven.


Schelpenpad bij Ballum 2013

Olieverf op paneel,

afm. 40 x 50 cm

Dirk Beintema is deze zomer geregeld op Ameland te vinden geweest. Om te genieten van de prachtige natuur van dit friese eiland, maar natuurlijk ook om de zomer landschappen van het eiland op het doek te vereeuwigen. Dirk heeft zomerlandschappen gemaakt van de duinen bij Buren; de schelpenpaden door de duinen bij Ballum en bij de vuurtoren; Strand, zee en duinen bij Buren en paardjes bij Hollum. Het werk van Dirk kunt u bezichtigen bij Galerie November te Nes.

Exposities op het eiland

In en rond alle vier de dorpen zijn er exposities in origineel en smaakvol ingerichte ruimtes.
In hotels, appartementengebouwen, kampeerboerderijen, campingrecreatieruimtes, kerken, gemeentehuis, galeries en in het landschap. In deze inspirerende omgeving exposeren ongeveer 60 kunstenaars.

Zeer divers kunstaanbod

Een van de doelstellingen van de Kunstmaand is een tentoonstelling samen te stellen met een grote verscheidenheid aan disciplines. Het kunstaanbod is dan ook zeer divers. Naast schilderkunst is er onder meer fotografie, video-art, beeldhouwwerk, textiel, glaskunst en keramiek te bezichtigen. Breed is de ook de variatie in stijlen. Die beweegt zich tussen het meest realistische detail en de totale abstractie in uiteenlopende materialen en technieken.

Meer informatie u vindt op de website van Kunstmaand Ameland